top of page

Başlık

Bu, Metin paragrafınızdır. Burası işletmeniz, siteniz veya işinizle ilgili açıklama eklemek için ideal bir yerdir. Bu alanı kullanıcılarınızı bilgilendirmek, felsefenizden veya hikayenizden bahsetmek ve sizi rakiplerinizden ayıran niteliklerinizi sunmak için kullanın. Daha fazla ilgi çekmek isterseniz görsel ekleyebilirsiniz.

Yazı: Metin
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıeTwinning eTwinning

ENGELLERİ AŞANLAR (Ayla KURGAN/Gülen Kora Ortaokulu)

Güncelleme tarihi: 8 Mar 2021

Bu bölümde engellerine,dezavantajlarına rağmen zincirlerini kıranların başarı öykülerini okuyacaksınız.







BEYTULLAH EROÄžLU

Doğuştan iki kolu olmayan ve kalça çıkığı nedeniyle bir ayağı diğer ayağından 12 cm kısa olan Eroğlu

İstanbul Büyükşehir Belediyespor sporcusu Eroğlu, 2015 yılında Bedensel Engelliler

Yüzme Şampiyonası’nda 40.27’lik derecesiyle 50 metre sırt üstümde Dünya 3.’sü 50

metre kelebekte ise 30.00’lık derecesiyle Dünya 4.’sü olmuştur.İstanbul Üniversitesi

Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi be Spor Yüksek Okulu öğrencisi Beytullah

Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusudur.Aynı zamanda Güreşçi Şeref

Eroğlu’nun yeğenidir.

Beytullah Eroğlu’nun kollarının olmadığı halde Dünya 3.olarak çok iyi bir başarıya imza attı.

Dünya’da Ülkemizi temsil eden böyle sporcular olduğu için çok gururluyuz .Bunun gibi birçok bize

örnek olacaksporcularımız vardır.Engelli arkadaşlarımıza ve biz engelli adaylarına örnek oldular. Engelli olmamız hayata küsmemiz gerektiği anlamına gelmez tam tersi hayata daha sıkı sarılıp önümüzdeki zorlukları aldırış etmeden üstesinden gelmeliyiz.

EYMEN 5/H

Ayla Kurgan/Gülen Kora Ortaokulu




EŞREF ARMAĞAN (PARMAKLARIYLA GÖREN RESSAM)


DoÄŸum Tarihi: 1953

Nereli: Ä°stanbul

Meslek: Ressam

Eşref Armağan kimdir? Eşref Armağan, görme engelli bir ressamdır.Hiç görmemiştir ve renkleri anlamaz.

Eşref Armağan, 1953 yılında İstanbul’da Fatih’te doğmuştur. Hiçbir öğrenim görmüyor. Yazmayı kendi kendine öğreniyor. Küçükken, babasının dükkânında baca borularını keserek ona yardım ediyor. 6 yaşında karakalemle ilk çizgilerini çiziyor. 18 yaşında ise, önce parmakları ile kâğıt üzerine, sonra kartona yağlıboya resim yapmaya başlıyor.

Gözleri hiç görmediği halde, resim yapıyor. Cisimleri eline algılıyor, elinde yoğuruyor ve onlara doğadaki renklerini veriyor. Ne renk biliyor, ne cisim. Ama, o cisimler ve renkler şaşmıyor.

Eşref Armağan doğuştan görme engelli Türk ressamdır. Yaşamı boyunca görmediği nesnelerin maket modellerine parmak uçlarıyla dokunarak onları başarıyla resmedebilmiştir. ‘The Colors of Darkness’ isimli ödüllü belgesele konu olmuştur.

Ayrıca Real Super Humans isimli belgeselde de aynı şekilde kendisinden ayrıntılı bir biçimde bahsedilmektedir. Hiç görmediği nesneleri dokunduktan sonra resmedebilme yeteneği nedeniyle Harvard Üniversitesi nöroloji bilim dalından profesörler kendisinin beyin fonksiyonlarını incelemiş, bunun sonucunda Eşref Armağan’ın bir nesneye dokunduğunda beynindeki görülen cisimlerin algılanması ile ilgili bölümün harekete geçtiğine şahit olmuşlardır.

Hakkında ünlü İngiliz bilim dergisi ‘New Scientist’te makale yayınlanan Eşref Armağan, yaşamını Ankara’da kendisi gibi görme engelli eşiyle beraber sürdürmektedir. Menajerliğineevvel Türkiye’de evlenmiş Amerikalı bir hanım olan Joan Eröncel, ile 1994 senesinde tanışır. Joan, onun eserlerinin mükemmelliği karşısında hayran olur ve ona yardım etmeye karar verir.

Eşref Armağan, çok özel bir Türk ressamdır. Eserleri hem Türkiye çapında, hem de yurt dışında çeşitli sergilerde yer almıştır.

AYBEN 6/I

Ayla Kurgan/Gülen Kora Ortaokulu


Öğrencim Kerem'in Empatik Yaklaşımı

Ben Thomas Alva Edison. Amerikalı bilim insanıyım. Bugün kullandığınız 1093 ürünün geliştiricisi, mucidi ve patentinin sahibiyim.Henüz 7 yaşımda disleksi olduğum için okuldan kovuldum. 12 yaşımda geçirdiğim bir kaza sonrası işitme yetimi kaybettim. Ama fizik ve kimyaya olan merakım çok başarılı işler ve icatlar yapmamı sağladı. Kendi telgrafımı kendim yaptım, gramofonu icat ettim daha az masraflı ve daha güvenli kullanımı olan elektrikli lambayı geliştirdim. Önce New York sokakları sonra tüm dünya geliştirdiğim ampuller ile aydınlatıldı.İsteğim ,azmim, merakım çalışkanlığım, sessiz dünyamda kalbimin sesi oldular. Karanlığa ışık tutacak hayalleriniz varsa gerçekleştirmekten asla korkmayın asla vazgeçmeyin.

KEREM 5H

Ayla Kurgan/Gülen Kora Ortaokulu












9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page